Boeken over drummen: een leuke manier om te leren drummen of er gewoon over te lezen
In deze boekenkast vind je verschillende boeken over drummen. Het is een verzameling boeken over drummen, zowel voor de drummer als voor degenen die de kunst en het ambacht van drummen waarderen.
Deze boekenplank is perfect voor mensen die geïnteresseerd zijn in muziek en hun vaardigheden willen verbeteren. Of je nu een beginner of een ervaren drummer bent, er is voor elk wat wils.
De boeken gaan over techniek, geschiedenis, stijlen, uitrusting, verhalen en nog veel meer. Er is hier altijd iets om de nieuwsgierigheid van elke drummer te bevredigen!
Drummen voor Dummies – Jeff Strong
Droom je ervan om in een band te spelen, mee te drummen met je favoriete songs of je eens lekker uit te leven op bekkens, bas en trommels? Met deze complete en interactieve cursus, bestaande uit een boek vol oefeningen en bijbehorende online audiotracks, kun je al heel snel de beginselen van het drummen oppikken. Aangevuld met nieuwe informatie over moderne rockstijlen, ritmen uit andere werelddelen en nog veel meer, leert dit boekje alles wat je moet weten en kunnen om een veelzijdige drummer te worden.
Jeff Strong geeft al decennialang drumles en heeft veel cd’s uitgebracht en boeken geschreven. Daarnaast is hij directeur van het REI-instituut dat onderzoek doet naar het therapeutische effect van muziek op de gezondheid.
Bestel het boek ‘Drummen voor Dummies’ »
Altijd Drummen – Ubel Zuiderveld
Je moet wel een beetje gek zijn om drummer te worden’ zei Hans Eijkenaar, bekend van zijn werk met onder andere Candy Dulfer, onverbloemd in een interview met De Volkskrant. En één van Nederlands meest gevraagde slagwerkers sprak de legendarische woorden: ‘Drummers zijn de meest gemotiveerde mensen. Als je dat instrument kiest, sjouw je de rest van je leven met driehonderd kilo op je nek. Dat selecteert behoorlijk’.
Zangers, gitaristen en zelfs bassisten hebben het gemakkelijk in vergelijking met de motor van de band, de drummer. Maar het is natuurlijk wel héél lekker om de drijvende, ritmische kracht te zijn, de man of vrouw die zijn medemuzikanten in het gareel houdt. Bovendien mag je na het sjouwen van de kit naar het podium, lekker zitten. Ook al krijgen je armen en benen daarna geen seconde rust meer.
Bestel het boek ‘Altijd Drummen’ »
Rafa wil drummen – Jørgen Hofmans en Hester van de Grift
Rafa weet één ding zeker. Hij wil later drummer worden. En wereldberoemd! Net als zijn opa. Hij tikt en slaat op alles. Op alles wat los en vast zit. Maar dat is geen drummuziek. Nee, dat is een oorverdovende herrie! Zou opa misschien raad weten? Een strip vol muziek!
Bestel het boek ‘Rafa wil drummen’ »
Ghost Rider – Over Helende Wegen – Neil Peart
In tien maanden tijd krijgt Neil Peart, drummer van de Canadese progressieve rockband Rush, binnen zijn gezin verliezen te verwerken die zo ondraaglijk zijn dat hij een schim wordt van wie hij was – fysiek een man maar mentaal een wrak.
Alle hoop vervlogen en geen vertrouwen meer in de toekomst. Op 20 augustus 1998, een jaar na de eerste tragedie, stond Neil voor de keuze om zijn leven op te pakken of om eruit te stappen. Hij klom op zijn BMW R 1100 GS en de daaropvolgende veertien maanden reed hij 87.500 kilometer, op zoek naar redenen om verder te leven. Tijdens het reizen over deze ‘Helende Wegen’ heeft Neil een dagboek bijgehouden over zijn reis en over de voortgang en de tegenslagen in zijn rouw- en genezingsproces, over de pijn van het constant herinnerd worden aan hen die hem zijn ontvallen.
GHOST RIDER is een krachtige, briljant geschreven, intense, opwindende en uiteindelijk triomferende biografie van een begenadigd schrijver en muzikant die als een gebroken man op zijn motor probeert te overleven.
Neil Peart overleed op 7 januari 2020. Hij werd 67 jaar. Hij speelde sinds 1974 samen met Geddy Lee en Alex Lifeson in de band Rush. De band trad in 2015 voor het laatst op. In 2013 gaf Rush haar laatste optreden in Nederland.
Bestel het boek ‘Ghost Rider – Over Helende Wegen’ »
Van Kooten en de beat – Kasper van Kooten
De twee plastic drumstelletjes die Kasper op zijn vijfde verjaardag van zijn opa’s en oma’s kreeg, waren het begin van een allesbepalend levensritme.
In zijn herinnering voelt het alsof hij vanaf die dag kon zeggen wat hij wilde zeggen, drummend. De muziek en het spelen met een band zijn de leidraad in zijn leven.
In Van Kooten en de beat heeft Kasper ook in de taal het ritme gevonden om hier openhartig en swingend over te vertellen. In rake tempowisselingen neemt hij de lezer mee op de avontuurlijke reizen met zijn bandleden, tevens hartsvrienden, vanaf hun allereerste optreden bij de plaatselijke zeilvereniging, toen hij veertien was, tot op het podium van Ahoy.
Kasper van Kooten vertelt hiermee zijn levensverhaal, met alle highs en lows en zijn eeuwige gevecht als ‘de zoon van’. Op zijn negenenveertigste maakt hij bij zijn therapeut de balans op: ‘Hier zat ik vanwege het gestrande huwelijk met de moeder van mijn kind, de relatie met mijn ouders en vrienden, mijn verwoestende controledrang en diverse creatieve en zakelijke tegenslagen.
Langzaam druppelde de angstige gedachte binnen dat juist de muziek oorzaak was van dit alles.’
Bestel het boek ‘Van Kooten en de beat – Kasper van Kooten’ »